INnetCAMPUS

INnetCAMPUS is een gezamenlijk project van Fundación ONCE (Spanje), Universidad de Granada (Spanje), Universidade de Lisboa (Portugal) en AP Hogeschool (België). Verspreid over drie weken verblijven 45 leerlingen met een beperking uit Portugal, Spanje en België vijf dagen op een campus van één van de drie partnerinstellingen. Ook dit jaar nemen 15 Belgische leerlingen met een beperking uit het secundair onderwijs via de Artesis Plantijn Hogeschool deel aan een inclusieve campus “INnetCAMPUS” in Antwerpen, Granada en Lissabon.

Het doel van INnetCAMPUS bestaat eruit jongeren met een beperking dichter bij het hoger onderwijs te brengen en hen inzicht te laten verwerven in de onderwijskundige, persoonlijke en professionele groeimogelijkheden die het leven en studeren aan het hoger onderwijs te bieden heeft. Gedurende vijf dagen volgen deze leerlingen een intensief programma met academische, culturele, sport- of andere recreatieve activiteiten.

Deze inclusieve internationale campus wordt gerealiseerd met de financiële steun van het Erasmus+ programma van de Europese Commissie.

Looptijd: 2015-2017

Projectmedewerkers: Beno SchraepenEls Pazmany

Publicaties

INnetCAMPUS jaarverslag 2018

Impactanalyse (Engels)

Methodological guide for an educational transition to higher education for students with disabilities (Engels)

Links

http://innetcampus.fundaciononce.es/

Promotiefilmpje (youtube)