Home

Over Isos

Isos is een multidisciplinair kenniscentrum dat sociale en pedagogische vraagstukken onderzoekt en praktijkwerkingen ondersteunt. We doen onderzoek, projectwerk en begeleiding en consultancy vanuit het departement Gezondheid en Welzijn van de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen. Het centrum bouwt bruggen tussen praktijkgericht onderzoek, opleiding en werkveld op het terrein van sociaal werk, orthopedagogie en toegepaste psychologie. Een sterk participatieve aanpak staat centraal in wat we doen. Bekijk hier op welke domeinen we actief zijn.

Isos is een samenwerkingsverband tussen de opleidingen orthopedagogie, sociaal werk, toegepaste psychologie en de banaba autismespectrumstoornis. Vanaf januari 2017 werken we multi- en interdisciplinair samen aan onderzoeksprojecten, praktijkprojecten en begeleiding en consultancy voor het brede werkveld. Het centrum heeft ervaring met verschillende onderzoeks- en begeleidingsmethodes, waarbij een participatieve en respectvolle aanpak voorop staat. We werken graag samen met studenten én praktijk aan reflectie en verandering.

Heb je een vraag tot mogelijke samenwerking? Neem vrijblijvend contact op: info@kenniscentrumisos.be Email

10/10/2019 12:00

Inclusief onderwijs, de motor van een inclusieve samenleving

Beno Schraepen, lector en onderzoeker binnen de bacheloropleiding Orthopedagogie, schreef naar aanleiding van het Vlaams regeerakkoord over het M-Decreet een opiniestuk

Lees meer
30/09/2019 12:58

Europees Congres "Service Learning in higher education"

Het tweede Europese congres voor “Service Learning in Higher Education” vond plaats van 19-21 september in Antwerpen. Marjan Halsberghe (orthopedagogie)

Lees meer
29/08/2019 14:20

Een kader voor kwalitatieve onderwijsondersteuning

Naar aanleiding van het multidisciplinaire PWO project “Ondersteuners Ondersteunen”, schreef Beno Schraepen een artikel voor het tijdschrift Welwijs

Lees meer