Uitnodiging: Symposium ‘Ethiek-Werk(t). Sociaal werk baant een weg in harde tijden’

Op donderdag 25 april organiseert AP Hogeschool Antwerpen samen met SAM, Universiteit Antwerpen, Karel de Grote-Hogeschool en Sociaal.net een symposium met o.a. iSOS collega Michel Tirions als keynote spreker.

Net zoals de wereld, evolueert sociaal werk voortdurend.
Dat vraagt om een beweeglijke beroepsethiek, die fundament geeft aan de kernopdracht van sociaal werk. Sociaal werk is namelijk waarden-vol werk.
Waarden-vol handelen maakt sociaal werk sterker. Dat is nodig. Beleid en werkveld leggen steeds meer nadruk op inpassen, voorwaardelijkheid, controle en afrekenen. Daardoor komt de basis van het sociaal werk op losse schroeven te staan. Daar moeten we het over hebben. ‘Ethiek-werk’ kan houvast en antwoorden bieden.

Tijdens dit symposium stellen we ‘Ethiek-werk’ centraal: de dagelijkse waardenpraktijk van sociaal werkers. Een praktijk vol ethische spanningsvelden, die sociaal werkers voor telkens nieuwe uitdagingen plaatst en van hen nieuwe afwegingen vraagt. Daarom gaan we op zoek naar de aard van die waardenpraktijk, en naar de rol van de betrokkenen in dat afwegingsproces. Samen met praktijkwerkers en publiek onderzoeken we voorbeelden van praktijken.

Meer informatie en inschrijven