Studiedag Sense of Home

Op donderdag 20 september worden de resultaten van het onderzoek ‘Sense of Home’ voorgesteld op een inspirerende studiedag. Inschrijven kan via deze link. Voor medewerkers en studenten van AP is de inschrijving gratis.

Vanuit onderzoek binnen de opleiding orthopedagogie kwam het project ‘a sense of home’ tot stand. A Sense of Home brengt verschillende elementen samen die een invloed hebben op het thuisgevoel in woonzorgcentra. Onderzoekers bekeken het concept vanuit verschillende invalshoeken en toetsten het aan de praktijk. Zo werden ook ouderen en studenten orthopedagogie ingeschakeld als medeonderzoekers in een participatieproject.

In samenwerking met het Zorgbedrijf Antwerpen vulden alle nieuwe bewoners een vragenlijst in over het zich thuis voelen in het woonzorgcentrum en werd een vertelliving ingericht en een gespreksapp ontwikkeld. Vanuit analyse van diepte-interviews met bewoners uit verschillende woonzorgcentra werd met ‘sense of self’ ook nog een nieuw en bruikbaar orthoagogisch model ontwikkeld om te werken aan een kwalitatief woon- en leefklimaat. Hoog tijd om deze kennis te delen en anderen te inspireren!

Meer informatie over het onderzoek en het concept kan je alvast vinden op de Sense of Home website.