Home

Over Isos

Isos is een multidisciplinair kenniscentrum dat sociale en pedagogische vraagstukken onderzoekt en praktijkwerkingen ondersteunt. We doen onderzoek, projectwerk en begeleiding en consultancy vanuit het departement Gezondheid en Welzijn van de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen. Het centrum bouwt bruggen tussen praktijkgericht onderzoek, opleiding en werkveld op het terrein van sociaal werk, orthopedagogie en toegepaste psychologie. Een sterk participatieve aanpak staat centraal in wat we doen. Bekijk hier op welke domeinen we actief zijn.

Isos is een samenwerkingsverband tussen de opleidingen orthopedagogie, sociaal werk, toegepaste psychologie en de banaba autismespectrumstoornis. Vanaf januari 2017 werken we multi- en interdisciplinair samen aan onderzoeksprojecten, praktijkprojecten en begeleiding en consultancy voor het brede werkveld. Het centrum heeft ervaring met verschillende onderzoeks- en begeleidingsmethodes, waarbij een participatieve en respectvolle aanpak voorop staat. We werken graag samen met studenten én praktijk aan reflectie en verandering.

Heb je een vraag tot mogelijke samenwerking? Neem vrijblijvend contact op: info@kenniscentrumisos.be Email

25/03/2019 15:15

Uitnodiging Onderzoeksdag AP Hogeschool

AP Hogeschool nodigt je van harte uit op de derde editie van haar onderzoeksdag. Dit jaar met als thema ‘De kracht van samenwerking met de praktijk’

Lees meer
18/02/2019 09:48

Uitnodiging: Symposium 'Ethiek-Werk(t). Sociaal werk baant een weg in harde tijden'

Op donderdag 25 april organiseert AP Hogeschool Antwerpen samen met SAM, Universiteit Antwerpen, Karel de Grote-Hogeschool en Sociaal.net een symposium met o.a.

Lees meer
14/02/2019 14:15

Boekvoorstelling Sense of Home

Op donderdag 31 januari vond de boekvoorstelling van “A sense of home. Samen bouwen aan een nieuwe thuis” plaats. Bewoners van woonzorgcentra worden

Lees meer